Ibland gillar jag Norge lite extra :)

Nu har jag äntligen tagit tag i kragen och ansökt om lån från lånekassen här i Norge! Jag får stöd från lånekassen eftersom jag har varit fast anställd i mer än 24 månader. Det lite speciella med lånekassen är att du kan få ut både stipendium och lån men om du inte tar din examen så måste du betala tillbaka både lånet och stipendiumet!! Av den anledningen tänkte jag att jag skulle välja csn istället (jag är ju en person som ändrar mig hit å dit) men så tänkte jag att om jag inte vill gå den här utb. så kommer jag känna det ganska snart..

Det som jag gillar extra mkt med lånekassen är att du får ut 3560 kr i månaden (jag har bara valt stipendium) i tillägg får du tjäna 340 000 / år vid sidan av det!! Csn har andra regler där, av csn skulle jag få utbetalt 2969 SEK i månaden och får inte tjäna över 121 900SEK / år, det är ju helt galet! För den här terminen skulle jag då alltså få ut 0 kr från csn. I slutänden var det väl inte så svårt val.. Det blir bra det här :)

Nu är det bara bostad kvar..




7 dagar - Oslo

Det går så himla fort hela tiden men det tycker vi om! Nu är det en vecka kvar tills jag flyttar ned till Oslo, eller flyttar å flyttar tills jag beger mig ned och letar efter lgh iaf! Vart jag ska bo under tiden är fortfarande oklart men jag har ju alltid bilen sovplats är väl det minsta bekymmret..I värsta fall får jag väl gå ut på krogen ;)
Lite stressad kan jag bli när jag går in på Finn.no och ser att antallet lägenheter minskar drastiskt, nu är dom nede på 900+ i den prisklass jag kan tänka mig medan för några veckor sedan fanns tusen +++.

Jag fick med mig en ny telefon hem förra veckan, jag är hopplös på impuls-shopping, men jag måste medge att jag tycker om den väldigt mkt trots att det inte är någon som ringer på den...


Countdown!

10 dagar kvar tills jag slutar jobbet, 29 dagar kvar tills skolan börjar - eller fadderuken iaf :) Mkt spännande, tänker att jag drar ner på måndagen den 2'a, då är det verkligen dags för att finna en plats att bo på..Om jag inte ska snylta på killens förstås ;)

Sedan är det det här med jobb oxå men det är jag helt övertygad om att det löser sig. Typiskt mig att vara allt för över-optismistisk och alltid i sista sekunden..

Jag kommer ihåg när jag började plugga på Träakademien, sökte och kom in några dagar innan utb. började hade såklart inte tid att finna boende så jag bodde på hotell den första månaden. Men det funkade fin-fint det oxå :) Det blir dock inte hotell i den här staden, kanske hotelljobb? Förresten så är det ingen ide för mig att söka bidrag genom csn har jag insett nu, att dom jäklarna har ett högsta belopp på ca 6000 som man inte får överstiga om man sska få fullt bidrag är helt sjukt. Som student är du konstant fattig oavsett, csn eller inte. Vilken stuent vill egentligen jobba heltid när dom studerar?? Inte jag iaf..



Nedräkning

Jag var ute och joggade en sväng i går (min hosta har äntligen försvunnit efter typ 3 veckor!) jag tror att svenskt kött är en lyxvara bland knottar och småflugor här. Dom är så äckliga dom små lortarna, men jag sprang ifrån dom, jag sprang fort och idag har jag fruktansvärt ont i smalbenen.
Men nu ljuger jag oxå för det där var inte i går, det var ju i lördags, igår jobbade jag 8-24. Igår var det exakt 2 veckor kvar tills jag slutar här och beger mig söderut det blir mkt bra!
Det går fort, hoppas den här veckan går med raketfart eftersom det finns en man som jag är så fruktansvärt rasande på nu och jag vill att han ska höra det.

Avsked

Jag har precis sagt hej då till Josefin, hon ska hem på semester i 6 veckor och jag är ju inte här då när hon kommer tillbaka :( Känns skumt. Jag jobbar liksom 2 veckor till och sedan är det dags att börja  leta efter lägenhet på riktigt!! Och jobb. Det blir bra det här, det kommer alltid att finnas saker att göra där oavsett om alla man känner är på jobb så finns det ändå saker man kan hitta på. Som Johns bar tex hehe..

RSS 2.0