Gosh..!

Jag känner mig så otroligt nere.. I dag har det dock varit strålande solsken, jag önskar det ville fortsätta.
Lägenhetsjakten i Oslo går absolut inte något vidare och det gjorde inte saken bättre av att jag blev sjuk när jag var där i helgen. Kom hem på Onsdagen och charmerar fortfarande alla med min sexiga whisky voice :P
.
Jag har tagit mig en ensam kvällsöl, är det ok? Åh, tänk om mitt liv hade varit en dans på rosor vad lättsamt allt hade varit då.
.
Jag har bråkat med en kille som jag tycker väldigt mkt om ikväll och de känns inte alls nå bra, jag vill att vi ska vara vänner och paddla kajak eller mysa framför en brasa.. Äsch bara vara sammen liksom. Distanser är svårt, jag vet inte hur det ska gå men jag vet vad jag vill. Han är väldigt rädd och avvaktande, det enda jag kan göra är att vänta...lite till. Men vet ni vad? Jag väntar hellre och tar det piano så kanske vi är tillsammans på riktig till hösten för då vet han vart han har mig.
Han har en sådan lustig idè om att jag kommer att träffa någon ny kille eftersom jag kommer från fjället till Oslo och det är sådan stor skillnad och det finns så många sjekka guttar där. Det skiter jag fullständigt i, det är han som får mitt hjärta att banka och det är han som får mitt leende att dra sig ända upp till öronen.
.
.
Jag får inte bli otålig nu allt tar sin tid...
Men vet ni vad? Han kanske, kaaaanske kommer upp till gatufesten!! :)

Grattis till mig, Jenny och kronprinsessan!

Vad är det för en dag, jo det är en vanlig dag - Nej det är ingen vanlig dag för det är Jennys och Sofies födelsedag. Hurra hurra hurra!

Dagen till ära har jag bakat en tårta som jag tänkte ta med till jobbet, hoppas den smakar bättre än den ser ut ;) ..Jag älskar hallon!!

 

 

Och så här ser jag ut idag..Det är typ 10 grader ute, 17 Juni, det är den absolut kallaste födelsedagen någonsin. Så jäkla skummt, jaja jag hade iaf något rosa att ta på mig trots att klänning brukar vara obligatoriskt för mig. Gäller födelsedag och julafton :)


Välkommen x2

Iiiiiiiih :D Jag har fått mitt andra välkomst-mail från skolan nu! I det här mailet har dom bifogat uke og timeplan så nu kan jag snart börja planera mina jobbardagar! Dom har bjudit in Jan Grönbech, country manager på Google Norge och Petter Merok som är direktör för Teknologiutveckling i Microsoft Norge, det ska bli så kul!!
Jag fattar dock fortfarande inte vad det är vi ska läsa första året massa datagrejor som jag aldrig sysslat med det blir göy :)
Första året ska jag bla lära mig, kreativ brainstorming - designprocessen (det kan jag redan), lära mig xhtml, xml, xsl och ccs (??) får fräscha upp mina kunskaper om binära talsystemet (boolsk algebra) här..
= datanörd?
Snart kanske jag sitter här och bloggar med siffror och koder haha

Sofie på Äventyr

Idag är jag på äventyr, eller ja början på ett äventyr fast endel hade kanske inte benämnt det som ett äventyr en gång.. Jag är iaf i Oslo och imorgon ska mitt framtida liv utvisas, hoppas jag :) En del av det i alla fall. Det går så snabbt när jag reser för mig själv, första 2h så sov jag och restan av resan satt jag å dagdrömde en massa. Jag måste sluta med dom här dagdrömmarna, det sker ofta att jag går i mina egna tankar och plötsligt befinner jag mig på en främmande plats utan att veta hur jag hamnat där.
Nu ska jag käka upp min hamburgare och sedan blir det nog lite webbtv!  Håll tummr och tår för imorgon nudå!!

Regndroppar

Jag vaknade i morse av att vaktmästaren var utanför mitt sovrumsfönster å donade med något.. Jag fick smyga mig till fotänden och klä på mig så han inte skulle se mig, läskigt. Sedan hoppade jag på cykeln och cyklade i regnet mysigt!! Mina ben är dock inte vad de brukade vara, mjölksyra i varenda liten uppförsbacke men det ska vi ändra på!! Har helt missat att det är fredag idag så glad för det för imorgon åker jag till Oslo och kommer hem på måndag morgon, då väntar en vecka med 3 dubbelpass! Shit jag slutar snart, känns mycket märkligt.. Och på torsdag fyller jag 24 år, chefen har gett mig ledig å allt ovetande om min födelsedag såklart. Jag ska iaf bjuda jobbet på tårta, vem ska jag annars äta den med här på fjället?! :)

Nu ska jag äta gröt och sedan blir det jobb.

Sommar och sol

Idag är det sommar och sol!! Synd bara att jag ska jobba ikväll har sån lust att finna på noe :) Jaja det blir kul!
Jag har lust å resa!! En jentetur til Sthl hade inte alls varit fel, det var allt för länge sedan!

3d

Jag är fortfarande lite rädd för att entra 3d världen igen, jag vet inte vad som hindrar mig. Men när jag kikar tillbaka på gamla objekt så suger lusten tag i mig igen!




Framtiden kommer snart

Visst är det lustigt hur livet flätas sammen? Här ligger jag och är lei mig för att killen prioriterar andra saker än mig hela tiden när telefonen plötsligt ringer och en del av min framtid kanske är säkrad!!
Nu håller vi tummarna för att det här ska gå bra :)

Det är så lustigt, för när personen presenterade sig för mig så började mina händer plötsligt att skaka, ungefär så som min mage gjorde frivolter när jag öppnade kuvertet från NITH..

The Mask

Gash, lermask luktar verkligen illa!! Men det är ganska kul att ha den på för man blir som en mumie i ansiktet, man får liksom tänka noga på hur man håller munnen när man har smetat på masken för så kommer den att stanna dom närmsta 20 minuterna! haha
Kul jag är med phooto booth å allt..
Idag regnar det men det är sån här skön luft som gör att jag får lust att springa ut i mina vita vattenskor (tappade namnet på vad det heter??) hoppa i pölar och se på alla maskar, som är äckliga, som kommer fram.

Cykeltur

Idag har det varit strålande väder med en väldigt het sol! Det gillade jag skarpt när jag vaknade så jag begav mig ut på en lite cykeltur! Tanken var bara att cykla omkring lite i det fina vädret men rätt som det var så hade jag kommit så långt runt sjön att det var lika bra att fortsätta. Det är väldigt populärt här att cykla runt sjön, det är ca 3 mil runt och väldigt fin natur. Idag doftade det sött från skogen, jag såg ett gäng med björktrastar som retade mig i flera minuter när jag inte kunde koma på deras namn.. Jag var en gång i tiden en aktiv fågelskådare med lexikon och kikare haha.
Sedan cyklade jag fel, massa fel! Det är alltså inte bara i städer och på riksvägar här i Norge som skyltningen knappt existerar, samma sak gäller i skogarna på fjället. Egentligen var det inte så farligt med det om det inte hade varit så att jag skulle på driftsmöte kl. 14.00, så Jeanette fick fint leta rätt på mig i skogen och köra mig tillbaka till hotellet och då visar det sig så klart att mötet är imorgon! Tji fick jag, men jag hade en väldigt fin tur!

Hmpf

Jag känner mig lite kluven..Eller ja mycket kluven :(
Jag får tänka på den fina naturen och fina vänner istället..

Min lägenhet!

Jag drömde om min nya lägenhet inatt, den var så fin!! Det var ljus och fin med vita väggar ett sovrum, fint kök och en spis med FYRA plattor. Sedan vill jag minnas att det fanns två glasfrostade bord placerad i lägenheten, mycket märkligt. Den var såklart smakfullt inredd och min pojkvän och hans mamma hjälpte mig att flytta in, alla tyckte att det var så fint. Det var på nedre etaget i ett lummigt bostadsområde med en massa fina buskar och träd rätt utanför fönstret. Där vill jag bo! Jag har kikat på Finn.no idag men den har ännu inte dykt upp..

Nu ska jag ta ut min tå på en cykeltur, hoppas det går bra!

Coelhismen

Nu får det vara nog om min tå. jag tror att den kanske bara kräver lite uppmärksamhet! Nu glädjer jag mig till å få gå och lägga mig å läsa klart Paulo Coelhos bok Brida! Så jäkla bra, Paulo Coelho är min gud, jepp jag har blivit religiös jag tillhör numera Coelhismen!


Tå tankar

Kan man kanske sätta på en lösnagel? Kan man kanske tejpa fast den innan den trillar av? Jag älskar tejp, det är ju faktiskt lösningen på alla praktiska problem - så länge man har rätt tejp vill säga.. Kanske man bara kan "skära" bort det onda, blåa. Så får det vara ont och man ialla fall har 50% nagel..Nej det går int :( Kanske man ska skära bort hela tån och sätta på en ny meddetsamma? Någon som vill donera en fin stortå? Buhu.

Transportmedel

Hemma från jobb! Idag har jag haft ett litet fantastiskt möte med en spännande person som förgyllde min dag, det liker vi! För övrigt så är bästa sättet för mig att transportera mig någonstans nu antingen genom att krypa eller cykla. Jäkla tå. Jag vill gråta. Jag vill inte mista min söta nagel!! Man kan väl inte gå omgring nagellös eller?? helt seriöst så kräks jag bara av tanken.. Om den nu en dag trillar bort så kommer jag förmodlgen att antingen svimma eller spy. Jag prövade att klippa den lite grann precis för att liksom komma åt å klippa bort det onda men det var så äckligt :( hoppas inte ni blir kvalm när ni läser det här haha.

Oohh imorgon blir det vinsmakning med bästa Jeanette och förhoppningsvis Josefin!! Det blir skönt å slappa av, hoppas att solen vill titta fram imorgon med! Imorgon är jag förövrigt ledig, märkligt vad jag har fått ledigt många helgdagar på sista taiden! Måndag - ledig, Tisdag - ledig, Onsdag jobb kl 16. Herregud vad ska jag hitta på här på fjället?? Om man ändå hade en pojke här ;)

Google

Uff min lilla tå gör fortfarande så ont, jag kan inte gå normalt eller ha skor på mig :( Hur länge ska det vara så? Jag hade tänkt mig ut på tur idag i det fina vädret men jag kom inte så långt. Livets ironi. Och ibland så tycker jag att det är lite jobbigt att Google existerar för jag googlar verkligen allt, som min tå för exempel. Så nu vet jag att jag kan ta en 1 mm borr och borra ett litet hål i nageln så släpper trycket, jag vet oxå att jag kan tappa nageln!! Jag vill inte vara nagellös, vad ska jag då med nagellack till? Ååh stackars tå!!!

Vill ni hjälpa mig att be för den? :)

 

Okej det ser inte såhär illa ut, jag har bara en svag nyans av blått, är det en anledning till att gå till legevakten? Jag har ju ändå frikort..


Blåtå

Cheeeses vad jag har ont i min söta stackars fot, eller snarare tå. Jag upptäckte i går att jag har blånagel, jag som liksom trodde att min ena fot hade växt sig lite större än den andra i mina nyinköpta skor hehe.. Fel där. Jag har tänkt på det här hela dagen men jag kan för allt i världen inte komma på hur det kan ha gått till! Var jag så full i fredags??

Har jag förrästen sagt att jag absolut inte kan gå i flata skor?? Mina små fötter är inte skapta för det. Jag köpte ett par att gå i när vi var i Oslo så hade jag (hör och häpna) på mig dom när vi gick ut på lördagen. Gosh vad jag skämmdes, det var väl kanske första gången jag gick ut utan klackar, jag ville bara gömma mina fötter.. Jag så jäkla ont i fötterna dagen därpå vilket sällan sällan brukar hända mig när jag har heels på mig. Men då vet vi det iaf!!

Jag längtar tills imorgon..eller ja, tills senare idag då :)

Maraton nästa!

Jag har upptäckt att det faktiskt är kul å cykla!! Förutom när man kommer till en mördarbacke, då är det inte lika roligt längre. Jag cyklade i 40 min och blev helt jäkla slut. Behöver jag säga att min kondition och fysik är värrä är någonsin möjligt?? Men men jag tänker hellre 40 min än inget alls, nästa gång blir det kanske 45 osv. Jag märkte faktiskt på en gång som jag började trampa att det hjälper mot mitt spring i benen, löpning hjälper inte men det här kändes väldigt bra ;)

Feriepenger på sykepenger :)

Stackars Randi har dragit ut en tand vilket gjorde att jag fick jobba dubbelt idag men det är jag bara glad för! Våran kock lagade världen godaste mat idag, jag säger bara en sak Ruccolakräm så jäkla gott!! Sedan måste jag oxå säga att jag älskar NAV, norges svar på försäkringskassan. Fick ett fint litet brev idag från dom med en inbetalning på 4600 kr. Det var feriepengar på mina sykepenger haha att det går an!! Även att man först får 100% betalt när man är sjukskriven du får sedan feriepengar på dom. Varför skulle jag vilja bo i Sverige? Det var en glad liten överraskning :)

En av mina chefer har facebook men han fattar noll av det. Jag har sagt år honom att han måste lägga in en bild på sig själv så att hans vänner känner igen honom eller iaf ser hur han ser ut så här 2o år efter eller nått. Men det har han inte gjort, ska jag vara helt ärlig så tror jag inte han vet hur man ska göra! Därför har jag gjort en bild till honom. Vi var båda eniga att profilbilden på facebook liknar honom men jag har gjort den mer personlig.

Vad tycker ni?



+



=



Haha! Stilig man ;)

Sikken överraskning!

Igår var det strålande solsken här!! Kenneth som jobbade ute blev alldeles bränd på armarna och jag fick snällt vara inne hela dagen :( Idag är min lediga dag och solen har gömt sig, är inte det typiskt? Jag tänkte att jag skulle ut å cykla idag men så ringer telefonen och jag måste komma på jobb. Det är jag glad för, jag trivs bäst när jag jobbar!!

I söndags var jag å Jeanette på AC/DC, jag tyckte konserten var så där, det var absolut kul å se dom och Angus är störtskön, nästan 60 år men springer fortfarande runt på scenen i shorts och strippar haha. Mest besviken var jag på musiken innan Ac/Dc, först var det ett band som spelade och dom var helt ok men efter det satte de på någon jäkla blues skiva som dessutom snurrade 3ggr om. Jag vill inte höra på blues när jag ska på rockkonsert!!

Vi var ändå nöjda och glada över att vi sett dem, det kommer inte bli en andra gång. Efter konserten gick vi på Johns bar, dom hade Ac/Dc kväll och där öste det vill jag lova! När vi kom dit var det fullt med människor, vakterna kände igen oss så vi fick komma in utan att visa legg (hehe vi ser så små ut :) vi satte oss ned på "våran" lilla högtalare och njöt av musiken, jag kände mig hemma!

Jäkligt sliten bild på mig, palla 3 dagars..


Lördagens Oslo

I lördags när jag och jeanette var i Oslo så kikade jag på ett rum i en lägenhet! Jag tyckte inte om det jag såg och tackade nej på en gång, tanken var att jag oxå skulle se på ett rum nära carl johan men jag kände inte för det då det rummet oxå var väldigt litet.. Istället chillade vi lite och gjorde oss i ordning för kvällen. Vi ville gå på någon bar och se på Eurovision och fann Stratos, ett toppenställe som litter på jonstorget, toppvåning med uteplats och ruskigt fin utsikt över Oslo!

Vi sökte alltså rätt på det här stället på nätet och det skulle vara show där med dragqueen arister bla, det tyckte vi lät väldigt kul! När vi kommit fram till Stratos så var portarna stängda men vi fann en ringklocka som vi ringde på så öppnades dörren. Mycket märkligt. Vi tog så hissen upp till 11 etaget och där mötte vi 2 killar som tog oss i hand och frågade om vi skulle jobba där eller om vi var vänner med svenska Sofia.. Vi fattade noll och gick istället upp och köpte en öl i baren. Då kommer snubben vi hälsat på och berättar att det är hans födelsedag och att det är till honom vi betalr de 100 kr (entren) till för maten som fanns där o dyl. Vi hade alltså lyckats hamna på en privat födelsedagsfest! Men kul hade vi haha.

Däremot tror jag att vi är färdiga som artister eftersom vi gick hem vid 2-tiden :)

Jag har dessvärre inga bilder på den här datorn, det får komma senare!

RSS 2.0