change of plans - oslo by night

Jag skulle inte ut..eller jag skulle ju i utgångspunkten på födelsedagsfest hos en kollega frånd Grand Hotell som jag inte sett på länge.. Men så har jag inga pengar och ska upp tidigt i morgon, så jag ditcha, men så blev han skuffat och då fick jag dåligt samvete och nu har jag sminkat mig i 10 minuter!! Jag försökte verkligen och dryga ut tiden men jag fann inte på vad jag mer skulle göra.. Hallå tjejer! Vad gör ni när ni sminkar er i timmar??? Jag vill veta, jag känner mig tok-sminkad nu liksom. hmm.

Så är jag värdelös på att ta bilder på mig själv, men come on, ge mig tips!



Snygga naglar har jag med, men det bjuder jag på ikväll..

Mücver

..eller squashplättar som det annars heter är supergott! Har ni inte ätit det förut så kan det varmt rekommenderas! Har skrivit en ny budget för de kommande 3 månaderna (en generell) och så var jag å handlade mat till denna månads matsedel hehe. Brukte ca 400 kr och det ger mig ca 16 måltider, så ca 25 kr / måltid er helt greit eftersom jag äter mkt grönt och det är dyrt!
Idag gjorde jag alltså squashplättar och det ser så här ut:

innan


efter stekning


så kan man äta det med vitkål och lingonsylt (tyttebär..) bacon passar oxå fint!


Nu må jag löpa till bussen, jobbar till 20 idag, kom innom!

Oslo ruinerar mig!

Blää.. Jag flyttade från mitten/norra Norge till Oslo förra året och då hade jag sparat ihop 200.000 kr. De har jag inte kvar idag, nu ligger jag minus!! Jag har aldrig haft så lite pengar som jag har nu, det känns inte riktigt, jag är van att kunna spendera pengar utan att tänka på det. Men sån är livet! Jag är student och jag har själv brukt upp mina pengar på "nödvändiga" saker, kul har jag haft i alla fall! Jag tänker att det hät bara är en fas, det blir snart bättre! Men det är surt just nu :p


Nu..






Snart..



14000 på skor!

Fantastiskt väder i Oslo idag!! Jag har var ute å strosade omkring i city hela förmiddagen med bästa Alex som sällskap! Eftersom jag helt plötsligt har blitt en fattiglapp (!) Så gick jag innom en second hand butik å kikade på jackor, har liksom 5 jackor som manglar i min samling.. men nej, second hand är inget för mig, jag liker nytt!

Eftermidaggen spenderades på jobben och jag sålde skor till en man för 14134 kr! Han fick en impregnering på köpet, tihi! Det var en sällan men kul upplevelse! Nu är jag så trött, har bäddat ned mig och skall läsa nyaste nummret av illustrert vetenskap innan jag somnar!

Mig å Alex!


Höstferie

Ja! visste inte att vi skulle få höstferie men tydligvis så har vi bara föreläsning nästa fredag, det innebär att jag har fri från skolan 6 dagar + helg. Hade jag vetat det tidigare så hade jag såklart planert in en tur men nu har jag jobbet så det går inte. Men vi har fått en sista innlevering på 3d kurset som jag garantert kan hålla mig sysselsatt med! Blir trist med ny lärare, får hoppas han nya fyller i skorna..
Bjuder på lite kul kvälls-arkitektur!

Byggning i Dubai. Källa


Kul med natur! Källa

Det här bordet minner mig på ett bord jag själv designat :)




Hmm.. Ja ok, detta är den sista bilden jag postar på bordet mitt. Promiss!


Färdig

Jepsi pepsi! Tiden på innleveringen blev ändrat till 12 så vi hann med några småjusteringar innan vi leverade in, resultatet blev meget bra! Vi fick en ny innlevering idag, den sista för den här kursen (introduktion til 3d) där vi skall modellera en scen eller en figur med inspiration från en sång. Jag kommer att fokusera på en scen eftersom det ligger närmare det jag vill jobba med :)

Här är då det slutliga resultatet på rommet! Nu skall jag inte skriva mer om det hehe..


Ja, vi måtte ha med en figur i scenen som gick å animera. Vi körde nach och hade en figur som fått allt för mkt att dricka och en som fortfarande är i full partystämmning^^

Sista rycket på rummet!

Då är vi snart snart klara med rummet! Innleveringen skall ske senast kl 09.00 imorgon! Jag tycker vi har gjort ett strålande jobb allesammen och Morgan är kämpegflink som renderar allt på sin dator, sista bilden tog typ 45 min.. Så här ser det ut nu.


Jag väntar i spänning på att få se slutresultatet!

Annars så har jag inte gjort så mkt idag..Skypade med Australien tidigare idag och sedan så har jag sålt en massa skor! Vurderar starkt träning imorgon men tror kanske att det är bäst och vila en dag extra för att inte sabba något i onödan.. Jaja, skall väl finna sängen nu snart!

I can do anything with the right shoes

Fick den här fin-fina skylten från söta Silje
Passar ju mig som handen i handsken :) Nu må jag bara finna en bra plats att placera den på i mitt lilla krypin!

Tänkte visa lite kul inspoarkitektur för dere som ikke fått med er det än!
Först ut är ovanliga men kula trappor designat av Sabina Lang och Daniel Bauman




Källa



Nästa ut är OfficePOD ett annorlunda kontor :)







Källa

Och den här kula kub-staden fann jag på


3d ftw

Bombarderar er med renderingar nu men det är det här jag driver med på dagarna egentligen tänkte jag dela med mig av hela rummet men det tog så lång tid att rendera scenen så den bjuder jag på en annan dag! Jag har jobbat tillsammans med 2 killar i klassen där vi haft ansvar för olika möblemang, fin-fin uppgift till mig eftersom det är lite det här jag vill driva med ettervart ;)


Beklagar för dåliga vinklar..


Det sker inget speciellt i veckan, skall på födelsedagsfest hos en tidigare arbetskollega på Grand Hotell, han har nyss kommit hem från Mongol Rallyet så det ska bli kul! Jag är ledare för kvinner och IT på skolan så kallade in till första årsmöte som kommer hållas om ca 2 veckor, så jag skall spåna på lite idèer till det med. Full rulle kanelbulle.

Just chillin'

Idag har jag haft en chilldag i soffan med Silje! Har suttit med Max nästan hela dagen, här är en sneakpeak på vad jag drivit med..






Igår skulle jag jobba men spenderade halva dagen hos legevakten, nu må jag bara avvakta några dagar och om min smärta blir värre så skall jag tillbaka. Jag har fortfarande ont men jag sasar på att det försvunnit till tisdagen!

I fredags var jag ute på uppdrag mina extensions åkte på eftersom jag absolut inte trivs i kort hår skall beställa timme hos frisör ASAP och fixa ruffset mit. I fredags var jag svart panter..

Har precis städat lägenheten och nu skall jag bara chilla ännu mer! Kanske dricker jag upp Siljes rödvin och äter upp alla vindruvorna? Den som lever får se :)

Fjälltur!

Förra hegen var jag på besök hos Jeanette och fick träffa lille Oliver för första gången så söt och snäll! Det var helt topp och jag v ille inte åka hem.. Får hoppas vi kan ses snart igen. Eftersom jag blev fråntatt körkortet förra året så var det här min första långkörning (jag har hämtat hit bilen min igen!!) jag körde i hastighetsgränsen hela tiden typ 5 timmar det var jäkla jobbigt men det gick fint!

Hela famljen :)

Fina familjen!

Min!

Oliver :)


Nästa stopp är ett besök i Coventry, England för att besöka Jenny! Vet ikke när det blir men snart hoppas jag!! Så har jag och Silje bokat flygbiljetter till Perth, Australien vi reser den 25 december och kommer tillbaka den 25 januari, jag längtar ihjäl mig!!


Och här är en sliten mig efter fest haha.

Random


Tröttkeps

Dagen har gått så fort idag jobbade från 12 - 20 och reste sedan hem till Helene och Stian för lite 3ds max arbete. Jag kom hem för en stund sedan och har precis leverat in uppgiften..





Det är bara godkänd och ikke godkänd på innleveringen så jag har ingenting att orora mig för men känner ändå att det är jobbigt att ge ifrån sig något som inte känns helt färdig.

Imorgon skall jag stå upp tidigt, gå på skolan till 17 sedan cross training och mera 3ds max jobbing. Längtar till helgen som kommer för då får jag hälsa på min bästaste vän och hennes nyfödda lille son!!

Det var min dag idag nu är det sängdags! (Gillar att jag ljuger)

Max min max!

Eftersom jag jobbar hela dagen imorgon så sitter jag uppe sent med min Pathenon innlevering. Jag var lite överpretantiös med den förra modellen jag startade på den hade över 4 miljoner polygoner så de gick inte å arbeta med den hehe. Fick fint börja på en ny modell och jag biter mig i läppen och intalar mig själv att den får vara färdig nu även fast det finns en hel del grejer jag vill fixa på den. Leveringen skall ske imorgon kväll, jag jobbar till 20.00 och sedan ska jag till en väninna på middag :)

Så här ser det ut just nu..




Idag blev jag korthårig igen.. Känns inte så speciellt kul men tänker att jag får la sätta in extensions ettervart!

Gillar mitt uttryck på den här bilden starkt. Godmorgon och hej då hår..


Nu är det dags för lite skönhets-sömn, kanske vaknar jag imorgon med långt svallande hår ;)

Dating

Jag fick mig en liten tankeställare på krogen igår.. Alla som känner mig vet att det är totalt omöjligt att ragga upp mig ute så var det en man som frågade vad han skulle göra för att få träffa mig och jag tänkte vad ska han göra egentligen? Jag anar inte, hur fungerar det här egentligen? Jag har fullt upp med jobb och skola och jag har inga önskningar om att träffa någon på jobb eller skola eftersom det skulle bli lite väl mkt stress. Hmm kanske är jag för svår? Men nej, jag vill inte möta någon på fyllan med ölbrillor på :)

Igår var det en kanonkväll med fantastiska tjejer, massa dans och nya områden utforskades!

Några av de som var med ut <3

Min höskappa blev med ut..

Hej å hå dagarna går

Vi har fått våran första innlevering till skolan! Vi skall modellera Parthenon och jag har såvitt börjat men jag har massa igen så jag antar att det blir en busy söndag.


Jag har kommit så här långt..



Har dock kommit på en annan idé så tror jag börjar om från början på söndag. Här är en annan uppgift vi gjorde förra veckan, rum med textur.


Har dock inte tillgång till det renderingsverktyget jag helst vill använda mig av så är inte 100% nöjd med resultatet..så har jag fortsatt mkt att lära inom ljussättning. Men det är därför jag går i skola :)

Första uppgiften vi fick var att laga en fisk, jag gjorde en delfin..Den blev, ja ni ser själv hehe..


Imorgon väntar jobb och sedan utgång med vänner! Jag har insett att det är dags för mig att utforska Oslos uteliv bortsett från Johns Bar :D

Australien it is!

Den 25 december sitter jag förhoppningsvis på ett flyg til Perth med retur 4 veckor senare! 4 veckor med sol mitt i smällkalla vintern, jag längtar!! Tror nog tiden går fort, per dags dato jobbar jag ca 80h i veckan och 13h med skola så prövar jag å vara flink student och göra undan 10h extra skolarbete hemma. 100h av mitt liv på en vecka, jag har en gedigen tidsplan som skrivordsbakgrund på pc'n som jag skall följa slaviskt, det blir inte mkt socialt utanför skolan men har på känn att det ändå blir några upptagna lördagskvällar fram över.

Prioriteringar de nästkommande fri helgerna (fri var tredje helg) är att besöka Jeanette med nyfödda Oliver, resa till Coventry England och besöka Jenny, PEter och Alexander ;) Kanske en helg i Dublin, så har jag oxå väldig stor lust och ta mig till Göteborg och till Borås för att besöka fina Emma. Ja, sysselsatt är jag i alla fall.

Mannen bak mig och SIlje som skall ta hand om oss när vi är i Perth :)
Oliver

En typisk lördag?

Faddergänget på skolan :)

Jag och Helene med bästa faddergrupen!

Färdig med 2011 för gott!

Tänkte ju att jag skulle designa om hela sidan..det gick så där. Jag har så mkt annat kul för mig!!

Skolan drog igång på allvar i måndags, då var fadderveckan avklarad och ny pc var innförskaffad. Jag köpte ju mig en super-dator i juli till studierna men eftersom det här inte är mitt år så gick skärmkortet sönder veckan innan skolan började. Bra service dock för jag slapp sända in den till verkstad och en man kom istället och hämtade den hemma hos mig. Men eftersom dette inte är mtt år så gick den bedriften i konkurs och jag fick till svar att de inte visste när jag får tillbaka datorn eller om den ens var lagad. Jaja, jag fixade det med att köpa mig en ny en, oavset fint att ha en i reserv..
Jag har nu äntligen fått flyttat till en fin fin lägenhet med en fin fin tjej som ligger 5 min undan skolan och 10 min från Oslo S, helt supert och på sönag har jag bott här i 2 veckor! Det är å härligt att äntligen ha en fast punk igen! Den här veckan har varit en ny start för mig, nytt boende, skolstart, nytt jobbschema, börjat träna och fasta måltider. Allt rullar på, jag har så mkt att göra hela tiden så jag hinner inte ens skypa med mina fina vänner världen över :(
En annan god nyhet är att jag drar till Australen i december, det blir deiligt!
Koslig vinkväll med sötaste arbetsjentene igår :)

RSS 2.0