Snart är det helg!

Idag har jag jobbat i resepsjonen mellan 9-16, fan skolan får lida men jag ska ta det igen.. Imorgon skulle jag egentligen inte jobba men eftersom jag ska börja jobba på riktigt nästa lördag och söndag så sa jag att jag skulle komma in från 7-12 och efter det blir det skola..! Efter skolan så blir det en välförtjänt öl, jag har slitit så mkt den här veckan, hela månaden om jag ska vara ärlig. Jag har två ting å fira, jag flyttar ut här i från efter helgen och min första innlevering är färdig!

Grand Hotell

Steg upp kl 06.30 idag och har varit på jobb från 8 -16, nu är jag sliten! Jag är så trött om dagarna, tror kanske det beror på att jag inte får i mig riktig mat.. Imorgon ska jag jobba mellan 9-17 så blir det skola efter det. Tänkte egentligen vara på skolan nu oxå men jag fick så ont i huvudet men jag SKA arbeta hemifrån idag!

Fick en fin liten skylt idag som jag ska ha på mig på jobbet..


Cash in, cash out

Ohhwiiii! Jag har faktiskt inte ens tänkt på att jag faktiskt har pengar på mitt svenska konto! Jag har liksom nollat det i mitt huvud för jag vill så gärna försöka klara mig utan att tafsa på besparingarna. Jag blev så glad när jag såg att det stod på 100' + att jag sprang ner på Joker och köpte ballerinakex och 2 äpplen i brist på annat. Weird. Men det är bra, då har jag en fallskärm om jag tränger det!

Snart 4 veckor

Det är helt galet vad tiden gått fort egentligen. Nu har jag snart bott här i min primitiva lgh i 1 månad, mitt leie kontrakt går ut nästa vecka och det bästa av allt är att jag då inte har någonstans att bo! Jag är hemlös. Kan det bli bättre än så? Jepp, för jag har fortfarande inte fått mina pengar ifrån lånekassan,  jag har måstat byta personnummer för att få lov till att söka stötte här i Norge och det är väldigt fint att dom har upplyst mig om det..!!
Men jag har tänkt på en sak, kanske jag kan hämnas på det norska systemet? Jag har fortfarande mitt bankkonto, mitt Visakort där det står mitt gamla personnumer, kanske jag kan utnyttja det på något kriminellt vis? Alla förslag mottages!


Tror nog att jag skulle klara det här livet..men kanske bara för ett tag..

Jag var i kontakt med lånekassan igår och jag behöver bara sända in ett bevis på att jag jobbat fast i Norge i 2 år, så idag skrev jag ett brev till dom och glömde såklart att bifoga attesten hehe. Men jag hade skrivit in kontaktpersonen i brevet så jag hoppas att dom kan vara så snälla att spandera ett ynka telefonsamtal till min förra chef om dom nu måste sjekka upp det men är ganska säker på att jag måste skriva ett nytt brev till dom..

Jag har bott i en lgh på 45m2 utan kylskåp, frys, mikro, tvättmaskin kun 1 lampa på badet och 1 i hallen. En madrass har jag dessutom fått lånat, det är jag evigt tacksam för! Men nu är det alltså slut på det, nu ska jag se om jag klarar mig lika bra i en park någonstans... Det har alltid bott en neandertalare i mig, jag har tur som är väldigt kreativ och kan finna på lösningar själv på det mesta.


Jag skulle ju vara ganska söt som neandertalare..(inte så god på PS)

Kom ihåg att vi har faktiskt inte alltid haft dom här förnödenheterna och den teknologin som vi har idag och männskligheten har klarat sig fint ändå. Och det finns dom som har det mkt mkt sämre än vad jag har så jag tänker absolut inte klaga. Det har varit jobbigt men i det stora hela har jag mest lett åt det för det är så surrealistiskt, så långt ifrån den standarden som jag har vant mig vid. I'm a survivor ;)

Men helt ärligt är det verkligen möjligt att ha sådan otur som jag haft de sista 4 veckorna? Jag har, fått vart fall 3 parkeringsböter, mistat körkortet och mottagit en bot för det på kr 10 000, inte haft något stötte från lånekassan, inte haft några som helst förnödenheter i min lgh och nu är jag dessutom snart bostadslös. Jag har alltid haft flyt i mitt liv, jag tror att det här är en prövning.

Glöm inte mitt motto: Allting ordnar sig alltid! ..Till det bästa.

Början på slutet

Det är en grå dag för Sverige, idag är första dagen av 4 år som vi sitter med våran blå regering, med ett främlingsfientligt parti i rikstaden. SD slog både vänsterpartiet (!) och Kristdemokraterna med en total på 5,6 procentenheter det ger dom 20 mandat i riksdagen, vilka är det som röstar? Och varför blått igen??
Det är en trist dag för Sverige idag för i dag är början på slutet för många svenskar.

11 dagar kvar

Jag var på visning av en superfin lgh igår, den vill jag ha!! Jag har 11 dagar kvar innan kontraktet på den här lgh går ut, det känns sådär att inte veta vart jag sedan ska ta vägen.. Det finns 2 möjligheter, får vi inte lägenheten som vi såg på igår så finns det eventuellt 1 lgh kvar som vi kanske kan få komma på visning, om den inte har blitt utleid..Man kan väl kanske säga att jag sitter lite i skiten både ekonomiskt och boendemässigt.. Jag hoppas båda problemen löser sig i veckan.


Igår blev det en spontan utgång med Kristin och hennes vänner, det var kul å finna på någonting för omväxlings skull! Nu ligger jag å följer med på valvakan och tyvärr så ser det väligt dystert ut. Skärpning Sverige!!


Crazy girls



Svenska ambassaden

Jag är alldeles alldeles nedfrusen och mina fötter ömmar :( Jag har haft en kul dag idag, klev upp kl 6 och gjorde mig i ordning för att sedan vandra ned till Grand för min 1'a provdag där, kom dock alldeles för tidigt så det blev lite fika i parken innan. Nu hoppas jag på en fortsättning där, alla jag pratade var snälla och söta men jag måste lära mig Oslo!!!

Var fördig på Grand kl 16, tog då bussen till Svenska Ambassaden för att lägga min röst på ett rättvisare Sverige, utanför ambassaden väntade 2h kö!! Det var helt galet hur många svenskar som väntade på att få rösta, jag tyckte det var coolt och så jäkla bra att de inte skiter i det bara för att de för tillfället bor i ett annat land, respekt till dom! Nu längtar jag tills söndag, eller gruvar mig lite med aaah det blir spännande!!

Det blev en snabb lasagne på Egons innan jag äntligen kom hem och kynde slänga mig i sänge, nu har jag snart fått upp kroppsvärmen igen! Skulle egentligen på inception ikväll men shit, jag fryser så galet mycke och jag är så trött!!

53 4F 46 49 45

Eller 0101 0011 0100 1111 0100 0110 0100 1001 0100 0101

Jepp, I'm a geek. Klarar ni å se vad det står, det är samma båda tallene representerer samme ord :)
Jag tycker datortekniken är otroligt morsam, eller ja, den var det tills nu. Kan vi inte hålla oss till att räkna med 1 och 0, CPU tycker jag är tråkigt. Dock slår allt Java'n!! Det här sysslar vi med nu..







Jag sitter hemma og spiser ballerinakex og skall snart se på Stardust, det var min favvo film när den kom ut men nu har jag inte sett den på länge, ska bli kul om jag fortsatt liker den så gott!

Btw. så stod det Sofie i inledningen, hexadecimalt (ok, det var ju utan 0x då..) och binärt.

Sliten

Gosch! Jag har verkligen inte fort gjort ett pip i dag..Jag jag hade ställt kl på 8 men mådde så dåligt att jag sov tll hakv 12, gick på skolan men datorn krånglade och mitt huvud snurrade bara runt runt så jag gick hem. Fick iaf läst några sidor i Java boken sedan somnade jag och har nyss vaknat men jag är fortfarande så jäkla trött. Vad sker?

Fick ett fint samtal som jag väntat på länge idag, jag hade en känsla av att det skulle ordna sig på jobbfronten :) Jag ska in nästa onsdag och provjobba mellan 9-16,jag gruvar mig lite faktiskt men det ska bli kul!! Måste köpa en dress dock.

Nej men godnatt då kanske.

Kan inte behärska mig

Innan jag flyttade ner till Oslo var jag innom Expert på tynset och råkade köpa med mig en Sony Vivaz som jag för övrigt har varit väldigt nöjd med. Dock så var det lite glapp i skalet bak så jag ville byta den, på skolan snackar alla om Andoid-telefoner och jag har på något sätt missar hela den här grejen till trots att killen haft en sådan telefon ganska länge. Hur kunde han bli mer tekno-freak än mig??


Nu suktar jag efter en HTC Desire, pulsen stoppar när jag ser den, jag vill bara klicka hem den men det kan jag ju inte göra! Jag ska få byta min telefon mot en sådan istället men Expert är helt tom på den och det dröjer innan den kommer ut i butik igen!! Åh, jag har skikkelig cravings efter den!!!!!


Ge mig :)

Vi rullar vidare..

Vilken jäkla helg jag har haft. Helt otrolig faktiskt. Fredagen startade helt suveränt med 1h stopp på vid Mykelbust för att en jäkla traktorförare inte visste vad folkvett heter.
Efter 5h körning avslutades färden fint med besök av 2 polismän som tyckte att jag var så förbaskat snygg på körkortet att dom bestämmde sig för at behålla det.. 40 min senare befann jag mig äntligen i Alvdal och hos Jeanette & co, en glad 5 åring hälsade mig välkommen, vi dansade och tjoade i soffan tills  det var dags för sängen. För honom. Vi "vuxna" avrundade det hela in i dimman.


Bra gener där ;)



Sötatste ungen ever!


Lördagen var jag en sväng på hotellet och hälsade på Nicos och fina Josefin och sedan var det dags för samtalet med killen.. Jag skvätter till så fort jag ser en silverfärgad volvo kombi, det är creepy. Det känns skumt, jag antar att det blir märkligare efter några veckor..

Jag hade sån tur att jag fick skjuts hem til Oslo på söndagen iaf, var dock hemma kl 5 på natten med feber och kraftig förkylning och med 4h sömn var inte skoldagen på måndagen den bästa men det gick.



Jag saknar dig.. :(

Jag har tappat bort min sladd till mobilen så jag kan inte lägga upp några bilder från helgen, det får komma senare, nu måste jag verkligen plugga!

Back to the..Past!

Skolan är kul, men jäklar, jag gruvar mig till nästa steg. Det är svårt. Men kul!
Jag tänker inte bli sjuk, började känna en antydning till svullnad i halsen igår, hade huvudvärk i dag när jag vaknade och nu har jag ont i halsen. Så jäkla bra att jag tog bort mina mandlar i våras annars hade jag varit sängliggandes nu!! 

Imorgon är det fredag för er som har missat det. Det hade jag, veckan har bara flugit förbi, imorgon ska jag ta med mig pärlan ut på vägarna igen, jag ska upp till Savalen och hälsa på Jeanette och Sander :) samt hämta lite småting som jag inte fick med mig sist!!





På skolan tror dom att jag är gift med en äldre man. Haha,  vad får dom allt ifrån, fast det är bra så slipper jag bli uppraggad. (Förhoppningsvis)

Jag ringde och purrade på USBL idag och fick äntligen svar från dom angående lägenheten. Jag får flytta ut 1 oktober!! Wihoo! Alltså behöver jag bara leva som en parasiti 4 veckor till. I Love it!


Savalen


Allt ordnar sig alltid! Så är det bara, Alltid, alltid, kom ihåg det!

Pot in Pot - Zeer pot

En helt fantastisk genial grej om du frågar mig. Det är dock inte en ny uppfinning men geniala icke nödvändiga prylar har en tendens att glida mellan fingrarna i våran tekniska värld. Missförstå mig inte nu, jag älskar teknoligi det är framtiden och jag är tacksam över att jag bor i ett land där jag inte behöver en Pot in pot, eller Zeer som det oxå kallas. Men pga av min nuvarande bosituation så är den genial, den + ett stormkök kommer att göra mina måltider mkt enklare. Jag har nämligen ingen el i min lgh från och med i morgon, då ström-kontraktet för de som bodde här förut går ut och jag vill inte betala nå ektra i månaden för den här lägenheten.



Ta en stor terrakottakruka och fyll på med lite sand, placera så en mindre kruka i den störrekrukan och fyll hålrummet mellan dom med sand ända upp till kanten. Vattna ur sanden med kallvatten, lägg på en handuk över krukorna och fyll på med kallt vatten om sanden börjar torka ut ungefär 2 ggr/ dag. Så har du ett helt perfekt fungerande kylskåp, utan el!!

I love it!

Existensminimum

Jag bor i en lgh på 43m2, 43m2 omringad av bara mig själv. Jag har en möbel (om man nu kan kalla det möbel) en lånad madrass med lånade (skänkta) sängkläder. Dom är blå.
Jag har ingen spis, inget kylskåp, ingen frys, ingen tvättmaskin, ingen diskmaskin, inget matbord, ingen soffa, jag har en nedpackad tv, jag har min madrass och jag har min dator. Behöver man så mkt mer?
Ja, en pojkvän då men han finns på distans. Det är som med hämt-pizza ringer man så kommer han, eller oxå kör han fel.


Jag unnade mig en kebab igår för 49 kr, det känndes, men när jag hade gått en bit så kom jag på att den faktiskt var gratis för jag glömde betala för den och han glömde ta betalt för den. Jäkla idiot, nu kan jag ju aldrig gå tillbaka dit, vart ska jag nu köpa billig kebab???

Det är inte synd om mig, jag har det bra. På mitt bankonto visar siffrorna att jag kan betala min hyra utan stress, jag kan köpa mig en kyl och en spis om jag vill. Men jag säger som Lasse "Jag har valt att för en tid få leva så". Det är som ett litet experiement! Så har jag kommit underfunn med en väldigt smart lösning men jag vet inte om jag vill dela med mig av den än..

Söt-rumpa eller gigantisk röv

Dagens fråga.
Varför klär alla extrema modeälskare sig så konstigt?


Är det för att det är modernt? - Svar ja
Är dom kreativa? Svar Ja
Är det så att jag skulle villja klä mig likadant? Svar Nej

Jag tycker att det ser lustigt ut med byxor som nästan sitter under brösten, slutar vid ankeln och har en radie dubbelt så stor som rumpan. Varför vill man ha på sig sådana byxor?

Har jag byxor på mig så strävar jag efter att dom inte skall förstora rumpan, jag vill inte att dom skall förkorta min överkropp så jag får lustiga proportioner.
Har jag byxor på mig så vill jag att min kille ska säga "wow vilken snygg rumpa du får i dom där byxorna". Inte "wow vilken gigantisk röv du får i dom där byxorna".


Mönster. Mönster är fint men man man måste inte ha alla mönster på sig på samma gång.
Tycker jag att prickigt är fint har jag på mig det en dag. Tycker jag att randigt är fint har jag på mig det nästa dag, jag vill inte vara randig och prickig på samma gång. Vilken jobbig illusion.




Är jag tråkig??

RSS 2.0